• Een schouder om even op te leunen....

  • Omdat je het niet over kunt doen…..

    Herinneringen zijn voor altijd
  • Een schouder om even op te leunen....

  • Omdat je het niet over kunt doen…..

    Herinneringen zijn voor altijd

Uitvaartkisten….”gewoon” of toch een beetje anders?
De meeste nabestaanden geven toch de voorkeur aan een kist. Deze mogen zij ook zelf maken, mits hij aan de gestelde maten voldoet.
De ouderen onder u weten misschien nog wel dat er vroeger een ambachtsman kwam om “te meten”.
Maar nogmaals, de tijden veranderen en graag wil ik u wat voorbeelden van wat meer bijzondere kisten laten zien.

Deze kist is van onbehandeld hout wat veel mogelijk maakt. Hij kan worden beschilderd, er kunnen tekeningen op worden gemaakt of met verschillende kleuren handafdrukken op worden gezet. Wat bijvoorbeeld ook kan is dat men bij het laatste afscheid met stift een persoonlijke tekst of wens op de kist schrijft. Beplakken met schelpen kan ook kortom er is veel mogelijk om de kist persoonlijk te maken.

Een kist van riet is er in verschillende uitvoeringen.Op de volgende kisten is printfolie aangebracht; iedere afbeelding is mogelijk.Staatsbosbeheer heeft in 2008 de Groene uitvaartkist ontwikkeld. Een bijzonder concept, waarmee we mens en natuur dichter bij elkaar brengen. Kiest u voor deze kist? Dan investeert u in onze natuur. Staatsbosbeheer plant voor elke kist een nieuwe boom. De nabestaanden krijgen hiervan een certificaat. Met het planten van de boom krijgt duurzaamheid een extra betekenis: een symbool van leven om na te laten aan de wereld. Staatsbosbeheer ontvangt daarnaast automatisch een gift van € 50,- voor elke geleverde Groene uitvaartkist. Dit bedrag is voor het beheer van de natuurgebieden.